Wat maakt Moederskind zo bijzonder?
• Kleinschalige kinderopvang
• Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang onder 1 dak
• Eigen afgesloten binnentuin en nabij speeltuinen
• Deskundige pedagogisch medewerkers
• Persoonlijke aandacht voor kind & ouder
• Lage tarieven incl. luiers, voeding en tussendoortjes
• Direct en persoonlijk contact locatiemanager
• Warme maaltijd op dinsdag & donderdag op kinderdagverblijf

Dagindeling Kinderdagverblijf

Op ons kinderdagverblijf hebben de dagen een terugkerend ritme:
 
Vanaf 7.30 uur
Vanaf 7.30 uur zijn ouders en kinderen welkom op het kinderdagverblijf. We verwelkomen ze en de ouders vertellen hoe de nacht of voorgaande dagen voor het kind verlopen zijn.
 
9.00 - 9.30 uur
We streven er naar dat alle kinderen voor 9.00u aanwezig zijn op de groep. Er is rust op de groep; er lopen geen volwassenen in en uit. De kinderen en pedagogische werkers kunnen wennen aan de groepssamenstelling van deze dag.
Er wordt fruit of een fruithap gegeten en water of thee gedronken. Afhankelijk van de sfeer zingen we liedjes, lezen we voor enzovoort.
 
10.00 uur
Verschoon- en plasronde. Daarna is er tijd om te spelen. Dit kan vrij spel (binnen of buiten) of een gerichte activiteit zijn. Kinderen die twee keer slaap nodig hebben gaan naar bed.
 
10.00- 11.30 uur
Vrij spel of een activiteit. Samen met de kinderen besluiten we of we een activiteit gaan doen, of dat de kinderen vrij gaan spelen. Er kan ook worden gekozen voor een combinatie van beiden.
 
11.30 - 12.30 uur
Lunchtijd. Op maandag, woensdag en vrijdag bieden we een broodmaaltijd aan. Op dinsdag en donderdag bieden we een warme lunchmaaltijd.  Bij de lunch wordt er melk of water gedronken.
Voor en na het eten worden de handjes gewassen en na het eten ook de gezichtjes en is er weer een verschoon- en plasronde.
De warme maaltijden worden verzorgd door eetgemak, zie link: https://www.eetgemak.nl/
 
12.30 - 13.30 uur
Kinderen die één keer slaap nodig hebben, gaan naar bed. Kinderen die twee keer slapen gaan voor de tweede keer naar bed. De anderen spelen binnen, buiten of doen een gerichte activiteit.
 
15.30 uur
We eten een cracker of een soepstengel,fruit, groente en drinken water of thee.  Afhankelijk van de sfeer in de groep zingen we, lezen we voor enzovoort.
 
Vanaf 17.00 uur
De eerste kinderen worden gehaald, er is tijd voor overdracht. De kinderen spelen binnen, buiten of doen een gerichte activiteit.

Foto-impressie

» bekijk alle foto's